IQ certifierad

Tio ridklubbar i Dalarna har IQ-certifierats och tilldelades lördagen den 9 februari 2008 uppmuntringscheckar på 3 000 kr vardera för sitt arbete med trafiksäkerhet.

Deltagarna fick under dagen ytterligare kunskap om trafiksäkerhet av Hans Moberg från Dalarnas Trafiksäkerhetsförbund samt möjlighet att volta med bil, krocka i 7 km/h mm. Därefter diskuterade Louise Tysklind från Dalarnas Ridsportförbund och Catharina Jonsson från Dalarnas Idrottsförbund tillsammans med klubbarna hur de tänker arbeta vidare för att nå ut med policyns budskap. Klubbarna föreslog bl.a. information på hemsidan, övningstillfälle med hästtransport, uppvakta Vägverket samt kommunen för att förbättra säkerheten kring ridanläggningen mm.

IQ-certifiering logotype
Krocksläde